Parc Playmobil (FunPark) a Zirndorf (Alemanya)

Entrada al vaixell pirata
Foto: JR Zaballos

Al poble de Zirndorf (Baviera) prop de la ciutat de Nürnberg hi ha el parc d’oci familiar i d’atraccions: Playmobil-FunPark És un parc basat en les mundialment famoses joguines produïdes pel grup Brandstätter. Aquest grup empresarial té la seva seu a la mateixa ciutat de Zirndorf.

Ordenyant una vaca a la granja
Foto: JR Zaballos

El parc, que es va inaugurar l’any 2000, té una superfície de 90.000 m2. Dóna feina a 250 persones i al 2013 va rebre 713.000 visitants. Hi ha altres parcs Playmobil (anomenats FunPark) a altres països com Estats Units, França, Grècia i Malta. L'empresa Brandstätter va ser fundada l'any 1876 per Andreas Brandstätter a Fürth, Baviera, i es dedicava a la producció de cadenats. 

Grans i petits cerquen tresors a la sorra
Foto: JR Zaballos

L'any 1921 produïa principalment joguines metàl·liques però a partir de 1954, la producció canvià i passà a dedicar-se als articles de plàstic. A principis dels anys 60 la pujada del preu del petroli va multiplicar per sis el preu dels joguines, ja que aquestes estan fetes de plàstic, i el plàstic prové del petroli. Per aquest motiu, l'empresa Geobra Brandstätter, va decidir tirar endavant el projecte que el seu dissenyador en cap, Hans Beck, tenia entre mans. Era quelcom petit (per tant no gaire costós), i amb múltiples possibilitats de joc, ideal en temps de crisis.

Els raiers, atracció adaptada
per a nens amb cadires de rodes
Foto: JR Zaballos

La línia de productes Playmobil fou introduïda l'any 1974 a Nürnberg i començà a vendre's mundialment l'any 1975. A Espanya va arribar dos anys més tard de la mà de la casa de joguines Famosa. Les tres primeres figures que van aparèixer al mercat van ser un paleta, un indi nord-americà i un cavaller medieval amb armadura.



Grans i petits al vaixell pirata
Foto: JR Zaballos

Les figures articulades de Playmobil fan 7,5 cm. Porten venudes més de 2.700 milions de figures arreu del món i cada segon es produeixen 3,2 noves figures El seu creador va morir el febrer del 2009 a l'edat de 79 anys.



Altres fotos del parc que consta d'una part a l'aire lliure i una part a cobert que també obre quan fa mal temps o a l'hivern. Parc visitat a l'agost del 2012.

La família fent pic-nic al parc
Foto: JR Zaballos
El tipi dels indis
Foto: JR Zaballos
El castell medieval
Foto: JR Zaballos
Els més petits en els jocs d'aigua
Foto: JR Zaballos
La zona interior a cobert. Restaurant i zona de jocs.
Foto: JR Zaballos
Zona interior amb un parc vertical
Foto: JR Zaballos
Jugant amb els vaixells a l'aigua
Foto: JR Zaballos
Vaixell pirata i raiers
Foto: JR Zaballos
Piràmide de cordes
Foto: JR Zaballos
Interior del castell medieval
Foto: JR Zaballos

Escenari interior per espectacles
Foto: JR Zaballos

Comentaris