Sibèria és catalana (i V). Chema Rodríguez




Així comença el capítol sobre Sibèria.

Cinquena i última part de l'article: A Mongòlia amb el Transsiberià. (IV): Sibèria és catalana.

En aquest darrer article, que fa d’epíleg d’aquesta magnífica experiència viscuda ara farà 17 anys, donaré la paraula a uns dels protagonistes d’aquest viatge que heu pogut trobar durant els articles anteriors: Chema Rodríguez.
Aquesta part que incorpora la seva visió del viatge evidentment no va sortir publicada al diari SEGRE, ja que jo la vaig poder llegir un any després, quan es va publicar el llibre del Chema. He cregut adient incorporar-la ara com epíleg pel seu caràcter simpàtic i anecdòtic.


Portada del llibre

El Chema va escriure al 1999 el llibre: El diente de la ballena (El Pais –Aguilar) que li van prologar dos grans escriptors de viatges com Manuel Leguineche y Javier Reverte. El llibre inclou tres grans viatges per Amèrica, Àfrica i Àsia. És precisament en el viatge a Àsia on apareixem el J. Baulenas i jo durant el trajecte amb el Transsiberià i també després ja que vàrem estar amb ell força dies durant els diferents recorreguts per Mongòlia. Crec que serà divertit i curiós que pugueu llegir una part del viatge explicat des de la perspectiva d’un altre protagonista, que en aquest cas és un reputat escriptor de viatges. El seu llibre és altament recomanable, no només pels viatges que fa sinó també per com els explica. La seva gràcia andalusa també apareix al llarg del llibre i nosaltres en vàrem ser uns espectadors i col·laboradors durant força dies.
A continuació teniu les fotos de les pàgines que relaten el moment en el que ens coneixem i totes les pàgines que fan referència al capítol que ell anomena: Siberia es catalana

Pàgina 1

Pàgina 2

Pàgina 3

Pàgina 4

I la presa de possessió definitva...

Per cert, en aquesta presa de possessió de territori siberià hi falta una postdata que també vaig escriure:
PD. Per tal de celebrar tan magne esdeveniment tindrà lloc un partit amistós entre el Dinamo d’Irkutsk i el FC Barcelona, que es celebrarà en la ciutat siberiana en una data a determinar per la Federació Catalana de Futbol.

Dedicatòria del llibre
En camell pel Gobi:  el Chema, el Jordi i jo


Abril de 2015.


Comentaris